Επιλογή τυριού ανάλογα τις ανάγκες μας

Το τυρί αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, καθώς έχει τεράστια θρεπτική αξία και είναι ιδιαίτερα γευστικό.
Η κατανάλωση του έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό μας, αφού μπορεί να τον προστατεύσει από παθήσεις των οστών και από οδοντικές φθορές, ενώ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιων ασθενειών. Οι πρωτεΐνες του βοηθούν στην επιδιόρθωση των κατεστραμμένων ιστών του σώματος και στην ανάπτυξη αντισωμάτων για την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Το τυρί αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης ανάλογες με εκείνες του κρέατος και παρέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.
 
Πως όμως θα επιλέξουμε το κατάλληλο τυρί, το οποίο να ταιριάζει με τις ανάγκες μας;
 
Αν θέλετε να ενισχύσετε το ασβέστιο του οργανισμού προτιμήστε σκληρά τυριά, όπως παρμεζάνα, γραβιέρα, γκούντα, κεφαλοτύρι, κασέρι και ένταμ. Προσοχή όμως στις ποσότητες που θα καταναλώσετε, γιατί περιέχουν αρκετά κορεσμένα λιπαρά, που αυξάνουν την χοληστερόλη.
Οι έγκυες, οι γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, τα παιδιά και οι έφηβοι θα ήταν καλό να εισάγουν τα σκληρά τυριά στην διατροφή τους.
Αν θέλετε να χάσετε βάρος τα τυριά τύπου light είναι ιδανικά. Η μυζήθρα, ο ανθότυρος και το κότατζ ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, έχουν όμως και το λιγότερο ασβέστιο.
 

Μερικές συμβουλές!

  • Προσοχή στις ποσότητες που καταναλώνετε. Τα τυριά τύπου light περιέχουν λιγότερες θερμίδες, όμως η κατανάλωση τους σε μεγάλες  ποσότητες αναιρεί τα παραπάνω.
  • Ο συνδυασμός τυριού με κόκκινο κρέας καλό θα ήταν να αποφεύγεται, γιατί μειώνεται η απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

  • Οι γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης και οι ανοσοκατεσταλµένοι ασθενείς καλό θα ήταν να αποφεύγουν την κατανάλωση τυριών τα οποία έχουν επιφανειακή “μούχλα” , καθώς υπάρχει πιθανότητα να έχει επιβιώσει το επικίνδυνο παθογόνο βακτήριο της λιστέριας.

  • Το παστεριωμένο γάλα αποτελεί το Α και το Ω των τυριών.

  • Αν θέλετε να καταναλώσετε τυριά που προέρχονται από νωπό γάλα, απαιτείται να έχει προηγηθεί ωρίµανσή τους για τουλάχιστον 3 µήνες, διότι διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης µελιταίου πυρετού.

Πηγές: thinkfree.gr/τυρί-διαχρονική-αξία

 

Go back

Συνεργάτες

Επιτυχημένες συνεργασίες βασισμένες στην υπευθυνότητα, την αξιοπιστία & τις ποιοτικές υπηρεσίες μας,  με γνωστές εταιρείες λιανικού εμπορίου. 

Φόρμα συνεργασίας

Είστε έμπορος λιανικής και θέλετε να συνεργαστείτε μαζί μας;δες τη φόρμα

Συνεργασίες με παραγωγούς

Είστε παραγωγός και σας ενδιαφέρει να μιλήσουμε για πιθανή συνεργασία;μάθε περισσότερα

Συμμετοχή σε εκθέσεις

Η Creta-Supplies έχει σταθερή παρουσία σε σημαντικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικόμάθε περισσότερα

Πρόσφατες αναρτήσεις

Βρείτε μας

Μ. Πρεβελάκη 17-19, Ρέθυμνο 74100

Τηλ.: +3028310 20002 | 2831301337 Φάξ: +302831 100390 

Email: info@creta-supplies.gr 


Powered by HOTSoft.gr - websites, mobile apps & networks